Bagaimana untuk membuat pelaburan pintar dalam saham perlombongan emas

Emas telah terbukti sebagai pelaburan terbaik semasa ketidakstabilan kewangan baru-baru ini. Anda boleh meningkatkan kekayaan anda dengan melabur dalam syarikat perlombongan emas dan bukannya logam berharga. Apabila menilai firma perlombongan, anda boleh menggunakan beberapa faktor untuk membantu klik untuk membaca lebih lanjut.

Sebelum anda membuat keputusan mengenai projek perlombongan, pertimbangkan faktor-faktor ini:

1). Pelbagaikan pegangan emas anda. Anda tidak sepatutnya meletakkan semua telur anda ke dalam satu bakul. Pelbagaikan pelaburan anda dan pilih lebih daripada satu syarikat. Jika anda serius tentang emas, pertimbangkan untuk melabur dalam ketiga-tiga: pengeluar, prospek dan pemaju. Ingat bahawa syarikat perlombongan emas bukan tanpa risiko kewangan, tetapi mereka juga boleh membawa pulangan yang tinggi.

Pengeluar emas boleh menawarkan pulangan pelaburan yang sederhana. Pelombong emas yang baik akan mempunyai portfolio yang dipelbagaikan antara pengeluaran, penerokaan dan pembangunan. Portfolio harus meliputi semua risiko, sama ada risiko alam sekitar, undang-undang atau politik. Kepelbagaian portfolio mengurangkan risiko yang berkaitan dengan kemungkinan perubahan gred. Gred emas ini akan dinyatakan dalam gram setiap tan. Berkemungkinan gred akan berbeza-beza bergantung pada kedalaman dan lokasi.

2). Anda harus sentiasa mempertimbangkan jangka panjang apabila anda perlombongan emas. Pengeluar emas boleh menjana pendapatan dengan memulihkan emas secara ekonomi. Mereka tidak boleh dibandingkan dengan penjelajah. Apabila melabur, anda harus mempertimbangkan perkara yang lebih baik dalam kehidupan saya. Pengeluar adalah kumpulan yang sama sekali berbeza. Jangka hayat lombong ditentukan dengan membandingkan kadar pengeluarannya dengan rizabnya.

Bayangkan keadaan apabila rizab syarikat pengeluar emas itu kehabisan. Anda akan kehilangan pelaburan anda jika perniagaan pengeluaran emas hilang. Semak kelayakan pengilang yang boleh membanggakan “Mine Life” yang panjang dan kukuh. Hari ini, jangka hayat syarikat perlombongan adalah faktor yang paling penting. Pelaburan anda dalam syarikat penerokaan boleh bernilai.

3). Syarikat yang sentiasa meneroka akan mendapat kelebihan. Emas adalah mineral yang jarang ditemui dan semakin sukar untuk mengekstrak rizab emas yang besar dari kerak bumi. Anda perlu melabur masa dalam penyelidikan dan penerokaan geografi jika anda ingin mencari simpanan emas. Saham anda selamat jika anda melabur dalam syarikat cari gali emas.

Adalah penting untuk anda mempertimbangkan faktor-faktor ini semasa membuat keputusan sama ada untuk melabur dalam saham perlombongan emas atau tidak. Anda boleh yakin bahawa pelaburan anda akan selamat.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *